Nieuwe cursussen én nieuwe docenten bij Parkvilla

 

Parkvilla biedt jong en oud de kans om zichzelf op het gebied van kunst en creativiteit te ontwikkelen. Veel van de vakdocenten werken al jarenlang bij Parkvilla, maar deze periode starten er maar liefst vier docenten, verdeeld over keramiek en dans. Met keramiek starten er ook nieuwe cursussen: Blij dat ik klei, geschikt voor alle niveaus, leren cursisten wat de mogelijkheden zijn van klei. Bij Werken aan een beeld leer je -in 8 lessen- van begin tot eind een keramisch beeld te maken. 
 
Keramiek
Rinke Fierinck is beeldend kunstenaar en afgestudeerd aan de ArtEZ University of the Arts als Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Haar specialisatie is keramiek en textiel. Rinke wil cursisten graag begeleiden om zoveel mogelijk uit zichzelf te halen. Hilde Onis is actief als beeldend kunstenaar, maakt sculpturen en schrijft daarnaast verhalen en poëzie. Ze werkt met veel verschillende technieken en materialen. Hilde heeft beeldhouwen gestudeerd aan ArtEZ en Installatiekunst aan het KASK in Gent.

Dans
Rosemarie Onvlee is van origine fysiotherapeut en focust zich op zelfondersteuning, lichaamsbewustzijn en preventie. Al meer dan 20 jaar danst zij zelf verschillende dansstijlen en heeft zij een grote passie voor de beleving én het plezier van dans. Rosemarie geeft bij Parkvilla: Barre Workout Flex & Flow en Dansmix 55+. Emily Jo Haenny is een dansperformer en choreografe met een uitgebreide achtergrond in ballet en moderne dansstijlen. Ze behaalde haar diploma moderne dans aan de Oklahoma University en trad tien jaar lang professioneel op in New York City. Dans creëren in samenwerking met andere kunstenaars is haar passie. Emily geeft de danscursussen voor kinderen. Al iets langer actief bij Parkvilla is Erik Cataldo, hij is de jazz specialist en combineert dit graag met andere stijlen, zoals modern. Erik is ook een talentklas begonnen, alleen toegankelijk na auditie.