Tom Petty: Heartbreakers Beach Party

In 2024 werden de lang verloren gewaande 16mm rollen van Tom Petty in Cameron Crowe's eerste film, Heartbreakers Beach Party, eindelijk gevonden. De klassieke documentaire uit de jaren '80 legt Tom Petty en de band vast in 1982-1983 terwijl ze het album “Long After Dark” (het laatste album met de legendarische producer Jimmy Iovine) afmaken, promoten en rondtoeren.


Na de eerste uitzending op MTV in 1983 werd de film te experimenteel bevonden en abrupt van de buis gehaald. In de meer dan 40 jaar die sindsdien zijn verstreken, is de film folklore geworden voor fans, muzikanten en binnen de entertainmentindustrie - er wordt zelfs gezegd dat hij de inspiratie vormde voor scènes in Spinal Tap. De langverwachte & volledig geremasterde Heartbreakers Beach Party is een leuke, openhartige, snelle & muzikaal rijke rit met Amerika's grootste rock & roll band, een tijdcapsule van het begin van het MTV-tijdperk en een zeldzame en stralende blik op Tom Petty's blijvende creatieve genie. Deze exclusieve bioscooprelease bevat 19 minuten volledig geremasterd, nooit eerder vertoond archiefmateriaal en nieuw commentaar van regisseur Cameron Crowe.


Dit iconische profile piece van de toenmalige beginnende, nu legendarische regisseur Cameron Crowe (schrijver & regisseur van Jerry Maguire, Almost Famous) werd voor het eerst uitgezonden op MTV in februari 1983 en is uitgegroeid tot een cultklassieker voor Petty-fans. De film werd nog maar één keer uitgezonden op MTV voordat hij voor de meesten ontoegankelijk werd. Dit is de eerste keer dat fans deze iconische film in de bioscoop kunnen zien, volledig geremasterd in 4k. Fans kunnen een exclusieve introductie bekijken van de legendarische regisseur Cameron Crowe, plus nieuwe, aanvullende interviews die door de regisseur zijn opgenomen.


De film wordt uitgebracht in het weekend van wat Tom Petty's 74e verjaardag zou zijn geweest. Petty kreeg recent een enorme stijging in luisteraars, door het gebruik van ‘Love Is A Long Road’ in de trailer (207M views) voor de langverwachte nieuwe GTA game. Deze release wordt volledig ondersteund door het management en label van de band.